Pas largimit te eksperteve te Komisionit te Venecias, ambasadoret me te rendesishem ne Tirane vazhdojnë lobimin per reformën ne drejtësi. Ambasadorja e Bashkimit Europian ka zhvilluar ne mesdite ne ambientet e kryesisë se Kuvendit nje takim me kryetarin e Komisionit e Posaçëm per Reformën ne Drejtësi, Fatmir Xhafaj. Nga ana tjetër ambasadori amerikan ne Tirane, Donald Lu ka drekuar me liderin e opozitës Lulzim Basha. Këto takime vijnë ne nje moment kur klasa politike duket e përçare per reformën ne drejtësi. Krahas draftit te eksperteve ne Komisionin e Venecias ka shkuar edhe nje opinionin i PD, si dhe një opinion i LSI. Çështja kyçe qe bllokon aktualisht konsensusin me opozitën është numri i votave, me te cilin do te zgjidhen anëtaret e institucioneve te drejtësisë, pasi demokratet kërkojnë qe ata te miratohen me 93 vota ndërkohe qe ekspertet gjykojnë se 84 vota jane te mjaftueshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *