Subscribe

Lideri i opozites Basha ka thirrur ne takim 3 ambasadoret dhe diplomatët kryesorë në vend për çështjen e reformës zgjedhore.

Ambasadori i Be, Soreca, zëvendës-ambasadorja amerikane Lelja Mozes Ons, si dhe ambasadori britanik Duunkan Norman, sapo kanë hyrë në selinë e PD për të biseduar rreth problematikës së reformës dhe punës së këshillit politik.

Takimi zhvillohet nje dite pasi ne mbledhjen e keshillit nuk u arrit asnje konsensus mes mazhorances dhe opozites per ceshtjen e koalicioneve.

Opozita kerkon modelin e aleancave ku secila parti garon me listen e saj te kandidateve, duke propozuar qe keshilli t’i drejtoher Odihr per te marre opinion lidhur me kete ceshtje.

Ndersa mazhoranca mbron modelin e koalicioneve me liste unike dhe kerkon qe Odihr te futet ne loje pasi te jete hartuar drafti i ndryshimeve ne kod zgjedhor.

Por ne kete faze te reformes, nuk ka shume kohe per konsensus pasi parlamenti ka vendosur qe ndryshimet ne ligj te mbyllen deri ne 30 shtator.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *