Pluhuri Matcha: është i pasur me një mijë veti të dobishme (që e bëjnë atë shumë më mirë se çaji jeshil klasik) një aminoacid jo-proteina me veti të fuqishme anti-stres. Një filxhan i mirë Matcha mund të qetësojnë çdo shqetësim ose tension.

Kimchi: Kur flasim për Kimchi ne i referohemi një pjate me perime turshi, të bëra me lakër dhe daikon (e cila është  një lloj i veçantë i rrepës). Kimchi mund të ndihmojnë në uljen e stresit dhe ankthit falë ndërveprimeve të veçanta që ndodhin kur bëhet turshi.

Vezët: janë me të vërtetë të pasura me vitamina, minerale, aminoacide dhe të gjitha ato antioksidantë të nevojshëm për të kapërcyer stresin.

Hudhra: Pavarësisht nga fakti që pak njerëz e dinë atë, hudhra është e pasur me përbërje të ndryshme të squfurit të cilat ndihmojnë në rritjen e niveleve të glutathione, një lloj i veçantë i antioksidantëve që lehtëson simptomat e ankthit dhe depresionit, duke hequr stresin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *