Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti  ka bere te ditur se ka zhvilluar një bisedë  telefonike me te derguarin amerikan për ballkanin perëndimor, Gabriel Escobar.

 

Përmes një postimi në  rrjete sociale Kurti ka njoftuar se eshte diskutuar për rëndësinë e sigurimit të zbatimit “të qetë” dhe “të shpejtë” të marrëveshjes bazë dhe aneksit të saj.

 

Konfirmova gatishmërinë time për t’u angazhuar në negociata aktive gjatë takimit të dialogut në Bruksel dhe e falënderova Escobar për mbështetjen amerikane”, eshte shprehur Kurti.

 

Më 14 shtator në bruksel do të mbahet rundi i ri i dialogut në nivel të lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *