Dermatoza nodulare ka prekur pothuajse të gjithë qarkun e Dibrës. Deri tani raportohet të jenë rreth 120 raste të dyshuara të gjedhëve, të cilat mbajnë shenjat e sëmundjes. Të kontaktuar nga Vizion Plus, drejtues të Drejtorisë së Bujqësisë Dibër, thanë se rastet po shtohen përditë, ndonëse ka nisur fushata e vaksinimit. Janë 36 familje, të cilat janë prekur,  ku numri ne total i lopëve dhe viçave të infektuar shkon në rreth 120. Sëmundja e gjuhës blu u përhap fillimisht në zonat fushore, ndërsa tani edhe ne ato malore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *