Një grup i të drejtave të njeriut në Krime denoncoi se rusët morën me forcë rreth 150 fëmijë nga Mariupol, 100 prej tyre të shtruar në spital.

 

“Ushtria e Moskës i transferoi ata në drejtimin e pushtuar Donetsk dhe Taganrog rus”, tha Olha Skrypnyk, kreu i grupit të të drejtave të njeriut në Krime, transmeton Ukrinform.

 

Rusët dyshohet se morën gjithashtu 16 fëmijë nga një qendër shëndetësore në Mariupol.

 

Sipas Andriushchenko, fëmijët e rrëmbyer nuk janë jetimë.

 

“Jetimat, së bashku me stafin e jetimores – kujton ai – u evakuuan nga Mariupol më 24 dhe 25 shkurt”, tha zyrtari i Grupit të të Drejtave të Njeriut të Krimesë.

 

Siç vuri në dukje një këshilltar i kryetarit të Mariupolit, i cituar nga Ukrinform, disa nga “fëmijët e rrëmbyer kanë humbur prindërit e tyre për shkak të krimeve të luftës nga Rusia”, .

 

Aktualisht në Mariupolin e rrethuar – sipas informacioneve të fundit – mbeten rreth 120,000 civilë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.