Autoriteti Kombëtar i Ushqim bllokoi serish 27.6 ton produkte te pasigurta ne disa rrethe si dhe vendosi 3.5 milionë lekë gjoba.

 

Subjektet e penalizuara ushtronin aktivitetin e tyre ne Korçë, Shkodër, Durrës dhe Fier. Konkretisht, ne Korçë u bllokua një biznes qe merrej me prodhimin e salcave, pasi një sasi e madhe e lendeve te para, ishte e skaduar. Inspektoret e gjobiten me 1.9 milionë leke edhe për mungese te licencës.

 

Për te njëjtën arsye u ndëshkua një tjetër biznes, supermarket ne fshatin Çermë te Lushnjës.

 

AKU bllokoi ndërkohë një sasi te madhe mishi pule qe kishte mbërritur ne Durrës, nga Brazili, pasi kishte prani te salmonelës.

 

Ndërsa ne Shkodër u mbyll e u gjobit një biznes qe prodhonte buke pa licence dhe pa sistem gjurmueshmërie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *