Partia Demokratike paralajmëron fillimin e aksionit qytetar, kundër Erion Veliajt. Evrvin Salianji deklaroi se opozita, nuk do te lejoje qe kryebashkiaku i Tiranës, te mbylle aferën korruptive ne Sharre, ku fëmijët dhjetëvjeçare shfrytëzoheshin për pune.

Erion Veliaj garantoi punë të sigurtë e brenda legjislacionit, dhe u bëri thirrje publike qytetarëve të paraqiteshin në landfillin e tij.
Doli se aty u shfrytëzuan edhe fëmijë 10 vjec, u shfrytëzuan dhe shfrytëzohen burra e gra e të rinj, me tre turne, të pasiguruar e pa asnjë kusht teknik, ndërkohë që Veliaj dhe partneri i tij në arrati, kryetari socialist i Peqinit që mbrohet nga Edi Rama, fitojnë deri në 50 milionë lekë në ditë.
Sipas akteve që ka kaluar në Këshill Bashkiak, në aferën e tij për mbetjet në Tiranë, Veliaj vetë është i ngarkuar të caktojë administratorin e impiantit të Sharrës, pra ishte ai përgjegjës për sigurinë në punë, për zbatimin e normave të Kodit të Punës.
I kapur në këtë krim, e në këtë aferë korruptive, Erion Veliaj po bën gjithcka për të mbyllur cështjen, dhe po mbyll edhe gojën e disa mediave, dhe televizioneve kombëtare në vend.
Nesër ne do të nisim një aksion qytetar, për të ngritur zërin, për të mos lejuar Erion Veliajn që të mbyllë këtë krim të rëndë.
Cdo qytetar i Tiranës që është me ligjin, që është për barazi para ligjit, që kërkon hetim dhe drejtësi për humbjen e një jete të pafajshme, për faj dhe përgjegjësi të Erion Veliajt e korrupsionit të tij, është i ftuar të bëhet pjesë e këtij aksioni.
Për Arditin, për drejtësinë, për ligjin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *