Policë të EULEX-it dhe ata të njësive elite të Policisë së Kosovës, të kamufluar me maska kanë rrethuar shtëpinë e Agron Sylejmanit sot në orët e mëngjesit.

 

Aksioni në fjalë është konfirmuar nga zyrtarë të PK-së, por sipas tyre detaje shtesë mund të japë vetëm EULEX.

 

Nga ana tjetër, Agron Sylejmani, tashmë i vdekur, është akuzuar për vrasjen e aktivistit të LDK’së Imer Imeri në nëntor të vitit 1999. Denoncimin publik e ka bërë në disa raste vëllai i tij Haki Imeri i cili e ka cilësuar vrasje politike. Ai ka thënë se vëllai i tij është kidnapuar nga tre policë ushtarakë të UÇK’së, – shkruan Express.

 

Sylejmani, për të cilin vëllai i tij ka thënë se është vrarë nga Policia e UNMIK’ut, është përfolur edhe për përfshirje në rastin e vrasjes së gazetarit Bekim Kastrati.

 

Djali i të ndjerit, Haki Imeri, Kastrioti, kishte treguar se çfarë ka ndodhur me 3 të dyshuarit për vrasjen e babait të tij.

 

“Agron Sylejmani është vrarë nga policia e UNMIK-ut në vitin 2004, ku janë vrarë edhe dy policë në përleshje me të dhe grupin e tij. Naim Kadriu ka vdekur në një aksident në Podujevë. Ndërsa, për fatin e Avni Fetës nuk dihet se a është i vdekur apo ku gjendet. Këtë nuk e din askush”, kishte pohuar Kastriot Imeri.

 

Ndryshe, aksioni i sotëm policor ka ndodhur pikërisht në ditën kur është funksionalizuar Gjykata Speciale e cila pritet të merret edhe disa raste të vrasjeve që konsiderohen të motivuara politikisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *