Arben Ahmetaj është marrë edhe njëherë i pandehur nga SPAK, në cilësinë e ish-ministrit të Financave. Ai dyshohet se ka shpërdoruar detyrën me privatizimin e një fabrike buke tek zona e “5 majit” në Tiranë.

 

Sipas prokurorisë, duke shkelur të drejtën e pronarëve të tokës, Ahmetaj besohet se u ka shkaktuar atyre një dëm prej afro 66 milionë euro.

 

Ish-ministri i Financave u padit 5 vite më parë nga familja pronare e truallit, e cila pretendoi se në tokën e saj u lejua ndërtimi i një kompleksi pallatesh. Vetë Ahmetaj thotë se kjo akuzë është pjesë sulmeve të organizuara ndaj tij.

 

Arben Ahmetaj është nën akuzë edhe për korrupsion, shpërdorim detyre,  pastrim parash dhe fshehje pasurie./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *