Ne kushtet kur fermerët, por edhe agroperpunuesit nuk po gjejne zgjidhje per ngercin e krijuar ne ligjin per TVSH-ne, ata paralajmërojnë se nga dita e hëne nuk do te blejne me produkte nga fermerët. Konkretisht nga data 18 mars, përpunuesit do te nisin me mosblerjen e qumështit per fermerët, si nje mase protestuese kjo, per indiferencën e qeverise.

 

Qe nga muaji janar përpunuesit, sipas nje ndryshimi ligjor janë te detyruar qe te blejnë produkte nga fermerët me nje TVSH prej 6 % dhe ta shesin atë me 20%. Ky ndryshim ligjor ka rritur kostot e tyre. Edhe pse ata kane protestuar deri me tani  ministria e financave i ka shpërfillur shqetësimet. Me kete ndryshim ligjor, prodhimit vendas i rriten kostot,  ndërsa tregtaret ngrëne dyshime se kjo mase është bere per te favorizuar importet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *