Subscribe

Sot po prezantohet betarja e parë e përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës.

 

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka qenë e pranishme në Gjakovë, aty ku po zhvillohet ceremonia në kuadër të ditës së parë të shkollës për nxënësit e Kosovës.

 

Kushi tha se abetarja e unifikuar do të fshijë kufijtë mes Shqipërisë dhe Kosovës.

 

‘Hera e fundit që kam qenë në Gjakovë ishte kur organziuam një koncert të përbashkët mes shkollave të Tiranës dhe gjakovës. Më pas isha në Pizern, më pas në Prishtinsë për mbvledhjen e mpërbahskët të qvevrive. Por, unë mnedj se një ndër punët më të mira është abetarja e përbashkët unike. Jam shumë e lumtur që gjendm mes jush për këtë ditë, të mbahet mend si dita që të vegjlit mësojnë më të njëjtin libër. Kjo abetare do të fshijë kufijtë mes shqipërisë dhe Ksoovës. Libri që do na bahskojë dh edo të forcojë më shumë bashkimin me njëri-tjetrin. Jemi një komb! ’- tha Kushi

Leave a Reply

Your email address will not be published.