Salah Abdeslam, terroristi më i kërkuar për sulmet e Parisit në nëntor të vitit të kaluar, ku mbetën të vrarë 130 persona e u plagosën qindra të tjerë është arrestuar pas katër muajsh nga specialet belge në Bruksel.  Ndalimi i tij ndodhi pas një operacioni të njësive speciale ne zonën Molenbek te kryeqytetit. Gjatë shkëmbimit të zjarrit Abdelslam është plagosur ne këmbe dhe me pas është ndaluar nga policia. Specialet ishin vënë në ndjekje të 26-vjeçarit te enjten, kur gjatë kontrollit të kryer në një apartamenti kishin gjetur gjurmët e gishtërinjve te tij. Kryeministri belg u largua ne mënyrë urgjente nga samiti BE-Turqi dhe është njohur me detaje te operacionit, ndërsa presidenti francez Fransua Hollande përshëndeti ndalimit e kryeterrorristit te arratisur. Nga autoret e sulmeve te Parisit 9 prej tyre janë vrare, Abdeslam u ndalua dhe vetëm Mohamed Abrini është ende ne arrati.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *