Jeta është e vështirë e mbushur me sfida nga më të ndryshmet. Në situata të ndryshme është e rëndësishme që herë pas here ne të jemi pjesë e përqafimeve me qëllim për të fituar sa më shumë ngrohtësi dhe pozitivitet.

 

Disa përqafime krijojnë një lidhje të veçantë, një sintoni që ndal kohën. Nuk ekziston një person i vetëm në botë që nuk e njeh fuqinë dhe domosdoshmërinë e përqafimeve, të cilat mund të jenë të llojeve të ndryshme dhe që të përcjellin mesazhe të ndryshme, varësisht se kush i jep ato.

 

Gjithashtu në shumicën e rasteve një përqafim mund të cilësohet edhe si terapia më e mirë dhe si një shtysë e duhur për të ecur përpara. Përqafimet janë mënyra më e shkurtër për t’u lidhur me ata që doni, dhe janë në gjendje të përcjellin më shumë se sa fjalët.

 

Bashkimi i trupave në një përqafim, na mbush me gëzim, na lejon të jemi më të duruar dhe të qetësohemi. Në fakt, përqafimet na bëjnë më pak të dhimbshëm.

 

Por nuk është vetëm përqafimi fizik, rezultat i kontaktit mes dy trupave, i lehtë dhe i shpejtë. Ka përqafime emocionale, ato që përkëdhelin shpirtin dhe janë plot qëllime dhe dashuri të pastra.

 

Një përqafim i vogël mund të thajë lotët, një fjalë plot dashuri na mbush me lumturi, dhe një buzëqeshje e vogël mund ta ndryshojë botën.

 

Përqafimi i jetës është gjëja më e mirë që mund të bëjmë për mirëqenien tonë emocionale dhe atë të atyre që na rrethojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *