Për shumicën e njerëzve, fotoja e profilit duket të ketë këndin e duhur, pozën dhe vendin e duhur dhe padyshim, gjithçka të jetë mahnitëse. Por a e dini se ka aq shumë detaje sa njerëzit mund të kuptojnë nga fotografia që ne zgjedhim, nga aspektet e personalitetit tonë deri tek ndjenjat tona për veten.

 

Një studim me 66,000 përdorues të Twitter zbuloi dallime në zgjedhjen e fotografive të profilit midis tipareve të ndryshme të personalitetit, me përdoruesit e këndshëm dhe të ndërgjegjshëm që shfaqin emocione më pozitive në fotot e tyre të profilit dhe përdoruesit që preferojnë më shumë foto estetike.

 

Për këtë ka foluar dhe trajnerja e jetës, Francesca Tighinean, e cila shpjegoi përmes disa videove katër mënyra në të cilat fotografia jonë e profilit zbulon personalitetin tonë. Ajo filloi me njerëzit ekstrovertë, për të cilët thotë se priren të kenë foto shumëngjyrëshe në të cilat janë “të rrethuar nga shumë njerëz”.

 

Më tej, ajo tha se “imazhet shumë seksi mund të tregojnë se personi ka një kompleks inferioriteti”. Ajo thotë se kjo ndodh me njerëzit që mendojnë se duhet të jenë më ekspresivë ose të tregojnë më shumë për të kompensuar faktin se nuk ndihen mjaft mirë me veten, shkruan abcnews.al.

 

Sipas saj, ndryshimi i vazhdueshëm i fotografive të profilit mund të tregojë se personi nuk ka një “identitet të fortë dhe është mjaft i pasigurt”. Së fundi, përdorimi i një fotoje me partnerin tonë si foto profili do të thotë që ne e shohim partnerin si pjesë të identitetit tonë.

 

Gjithashtu, trajnerja shton se njerëz që përjetojnë ankth priren që të postojnë më shumë foto se disa njerëz të tjerë. Videoja ka mbledhur mbi 369,000 shikime dhe 40,000 pëlqime. Një person shkroi: “Kjo është mjaft e saktë sepse i kam bërë të gjitha këto në një moment të jetës sime”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *