Bardhësia e dhëmbëve është dëshira e të gjithëve, ndaj gjithmonë duhet të ndiqni hapat që ju duhen për të pasur një shëndet sa më të mirë të gojës suaj.

 

Ndoshta nuk keni menduar se ka mënyrë të gabuar për t’i larë dhëmbët, mirëpo në fakt duket se ka.

 

Mos i lani dhëmbët nga lart poshtë

Larja e dhëmbëve në këtë mënyrë i dëmton mishrat. Dhëmbët duhet të lahen me lëvizje të buta rrethore, duke i masazhuar ata dhe mishrat e dhëmbëve. Kur nuk lahen si duhet, nga mishrat fillon të dalë gjak. Ndaj, duhet bërë kujdes që furça të jetë e butë.

 

Edhe pse shumica i lajnë dhëmbët për 30 sekonda, koha optimale e larjes së tyre është 2 deri në 5 minuta. Një buzëqeshje e bukur mund të vlejë shumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *