Zënkat janë fenomeni më i pashmangshëm kur je në një lidhje, këto bëhen gjithnjë e më të shpeshta është e natyrshme ta pyesni veten nëse lidhja ka arritur fundin.

 

Përpara se të përhapni panik dhe të mendoni se marrëdhënia juaj ka mbaruar vetëm sepse në 1 javë jeni zënë më shumë se dy herë, mësoni diçka: është krejtësisht normale të keni mospërputhje argumentesh me partnerin tuaj.

 

Disa çifte zihen më shumë se të tjerët, por kjo s’do të thotë që s’bëjnë për njëri-tjetrin. Zënkat tregojnë se ju shfaqni interes për këtë lidhje, por sigurisht duhet të jenë të shëndetshme. Më poshtë do të lexoni disa arsye që ju bëjnë të kuptoni një gjë të tillë.

 

Si konfliktoheni?

E rëndësishme është t’i kushtoni vëmendje mënyrës se si ziheni. Nëse edhe gjatë zënkës tregoheni të respektueshëm, është OK. E mira është të mos kalojë në sulm personal. Kujtoni që gjithçka bëhet për të mirën e të dyve.

 

I përfundoni zënkat tuaja?

Si pajtoheni ti dhe partneri juaj ka gjithashtu rëndësi. Çiftet që ja dalin të pajtohen me paqe dhe dashuri bëhen edhe më të lidhur me njëri tjetrin.

 

Je ndjerë ndonjëherë e kërcënuar?

Nëse gjatë një sherri, partneri ju ka bërë të ndiheni fizikisht apo psikologjikisht të pasigurta, kujdes! Zënkat janë të shëndetshme për aq kohë sa ju ndiheni e sigurt dhe jo e kërcënuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *