Marrëdhënia në çift ka shumë shkaqe të cilat ndikojnë në shkatërrimin e saj. Arsyet më të shpeshta që sjellin debate në një lidhje janë xhelozia e tepruar, të tjerat për shkak të kujdesit të ekzagjeruar, të tjera për mungesë respekti, por vështirë të përfundojë vetëm për mungesë dashurie.

 

Shumë herë ne e braktisim varkën duke dashur shumë, por marrëdhënia ka pësuar kaq shumë keqtrajtime sa nuk ka asnjë mënyrë për të vazhduar. Marrëdhëniet ndikohen nga mënyra se si na trajton tjetri, nëse është i mirë apo i keq. Nëse dashuria e pastër zgjat një jetë, keqtrajtimi zgjat vetëm disa javë.

 

Është interesante të krahasosh marrëdhënien nga fillimi në fund. Në fillim njerëzit janë të sjellshëm dhe kujdesen për njëri-tjetrin. Ata gjithashtu krijojnë ndjenjën e përjetësisë në histori. Por në grindjen e parë, ata nuk kanë respekt, sikur të mos kishin ndjenja për të.

 

Ndërkohë e vërteta është se njerëzit kanë humbur respektin për të tjerët dhe, në nxehtësinë e emocioneve të tyre, përdorin kundërvajtje si dikush që përdor një mitraloz me qëllim vrasjeje.

 

Dhe ata me të vërtetë vrasin. Ata vrasin respektin, dashurinë, vullnetin për të vazhduar. Disa marrëdhënie, edhe nëse nuk çojnë drejt vdekjes, lënë gjurmë të thella në shpirtrat e njerëzve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *