Mbi1 milionë e 590 mijë njerez janë infektuar në mbarë globin nga koronavirusi.

Nga kjo shifër totalë, rreth 95 mijë njerëz kanë humbur jetën.

Italia është vendi më numrin më të madh të viktimave, afro 19 mijë, ndjek SHBA më 16 mijë, Spanja me mbi 15 mijë, dhe më tej Franca, Anglia dhe Irani.

Kina edhe këtë të enjte ka pasur vetëm 2 viktima.

Ndërkohë shqetësim vec vendeve të mëdha në Europë dhe SHBA, përbëjnë dy vendet e ulëta dhe vendet nordike.

Kështu Belgjika ka pasur 283 viktima këtë të enjte, Holanda 148 dhe Suedia 106.

Turqia ka pasur 96 viktima këtë të enjte ndërsa Brazili 121.

Në Gjermani kanë humbur 102 persona në 24 orët e fundit duke e cuar shifren totale në  2451, një shifër shumë e mirë me mesataren botërore dhe të vendeve te tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *