Ka zgjatur me shume se 8 orë takimi i ambasadorëve më të rëndësishëm në Tiranë me përfaqësuesit e këshillit politik për reformen zgjedhore.

“Presioni” i selive diplomatike kundrejt forcave politike vijon prej disa ditesh me qellim arritjen e nje produkti konkret ne kohe sa me te shpejte.

Tryeza e kesaj te marte eshte udhehequr nga ambasadorja e SHBA, Yuri Kim ndersa te pranishem kane qene edhe perfaqesues nga OSBE, ambasadori i BE, Luigi Soreca dhe ambasadori britanik.

Tashmë pritet dalja për mediat e ambasadores Yuri Kim për të kuptuar nëse në këtë tryeze që ka zgjatur më shumë se 3 orë, është arritur ndonjë marrëveshje mes palëve për disa pika të nxehta të reformës zgjedhore apo jo.

Pavaresisht gjetjes se gjuhes se perbashket pak dite me pare per disa pika te reformes, palet jane ndare sidomos tek depolitizimi i administrates zgjedhore, numerimi elektronik, identifikimi biometrik i votuesve dhe qeveria kujdestare qe kerkon PD.

Vijon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *