Në Itali, mbi 70% e qytetarëve kanë marrë të paktën dozën e parë të vaksinës kundër koronavirusit.

 

Shifrat u bënë të ditura nga ministri italian i Shëndetësisë, Roberto Speranza.

 

Ai shfrytëzoi momentin për t’iu bërë thirrje qytetarëve që të vaksinohen, pasi sipas tij, kjo është arma e vetme kundër virusit dhe mundësia më e mirë për të shmangur masat shtrënguese.

 

Nga ana tjetër, apeli më i dëgjuar ditët e fundit në Itali është që fëmijët të vaksinohen masivisht, para fillimit të vitit të ri shkollor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *