Republika Çeke ka marre sot nga Franca presidencen e radhes se Bashkimit Europian per 6 muajt e ardhshem.

 

Praga pritet te perballet me sfida te medha ne kete presidence.

 

Çekia ka listuar prioritetet e saj, qe jane menaxhimi i krizes se refugjateve dhe rimekembja e ukraines pas luftes, siguria energjetike, forcimi i aftesive mbrojtese te evropes dhe qendrueshmeria e institucioneve demokratike.

 

Ne fokus te presidences çeke pritet te jete edhe Ballkani Perendimor, dialogu Kosove-Serbi, negociatat me Tiranen dhe Shkupin, por edhe çeshtja e Ballkanit te Hapur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *