Subscribe

Tre vite më parë, në 26 nëntor 2019, Shqipëria u godit nga një tërmet me magnitudë 6.4, i cili shkaktoi 51 viktima dhe mbi tre mijë njerëz u plagosën.

 

 

Tërmeti shkaktoi gjithashtu dëme shumë të mëdha materiale dhe shembjen e mijëra banesave, duke lënë të pastrehë shumë banorë në disa zona të vendit si në Durrës, Kavajë, Fushë-Krujë, Laç, Lezhë e Tiranës.

 

 

Më shumë se 200 mijë veta u prekën nga tërmeti dhe 17 mijë njerëz u zhvendosën për shkak të humbjes së shtëpive të tyre.

 

 

Tërmeti i 26 nëntorit 2019 solli solidarizimin e shumë shteteve me Shqipërinë, duke nisur me angazhimin e forcave të kërkim-shpëtimit që luftuan për nxjerrjen e trupave nën gërmadha bashkë me forcat shqiptare, por për të vijuar më pas edhe me mbështetjen financiare për rindërtimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *