4 milion dollarë do te financohen ne funksion te moratoriumit te pyjeve. Fondi i Bankës Botërore dhe qeverise suedeze, do te jepet per projekte ne mbështetje te mbrojtjes se pyjeve. Ministri i Mjedisit Lefter Koka, deklaroi se moratoriumi është zgjidhja e duhur për te shpëtuar nga degradimi sipërfaqet pyjore. Ministri u ka kthyer përgjigje edhe skeptikeve ne lidhje me këtë reforme, ndërsa theksoi se fale moratoriumit, çdo dite i shpëtojnë prerjes rreth 5 mije metër kub dru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *