Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi intervistat me 4 kandidatët e fundit për në SPAK, strukuren e posacshme kunder korrupsionit dhe krimit të organizuar që pritet të ngrihet së shpejti.

Para KLP-së këtë të premte u paraqitën prokurorët që po hetojnë dosjen 339,  Vladimir Mara dhe Dritan Prençi.

Ata i janë përgjigjur pyetjeve edhe të përfaqësuesve të misioneve të huaja që asistojnë sistemin e drejtësisë.

Një tjetër prokuror që kandidon për SPAK është edhe Ndini Tavani, i cili firmosi arrestimin e ish ministrit të punës Spiro Ksera.

Në Keshillin e Larte te Prokurorise u paraqit edhe prokurori Maksim Sota ndërsa nga 22 kandidatë vetëm 15 prej tyre do të përzgjidhen në strukturën që do të hetojë korrupsionin ne nivele të larta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *