Pas infeksionit COVID-19, mushkëritë janë në rrezik për të paktën 6 muaj dhe 30% e atyre që shërohen do të kenë probleme kronike të frymëmarrjes.

Ky është skenari i ri shqetësues që vjen nga Shoqata Italiane e Pulmonologjisë.

Sipas ekspertëve, virusi lë në mushkëri dëme të pakthyeshme që ndikojnë në frymëmarrje dhe do të përbëjë një patologji të re të së nesërmes.

Pneumologu Luca Richeldi deklaroi se kjo do të jetë një emergjencë e re shëndetësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *