Te paktën 15 mijë refugjatë siriane kanë mbërritur në kufirin turk, pasi kanë mundur t’i shpëtojnë luftimeve që po zhvillohen në provincën Aleppo. Lajmi është konfirmuar si nga zyrtarë të Kombeve të Bashkuara, ashtu dhe nga ata turq. Ankaraja zyrtare nuk ka lejuar kalimin e emigrantëve, megjithatë, ka thënë se po merren masa për strehimin dhe furnizimin me ushqim të tyre. Turqia dhe BE-ja kanë nënshkruar një marrëveshje, në të cilin qeveria e Dautoglu do të mundësojë vendosjen në kampe të refugjatëve sirian, duke frenuar dhe fluksin e tyre drejt shteteve të unionit. Nga ana tjetër, BE-ja do te heqë vizat për qytetarët turq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *