Ministria e Mbrojtjes bëri te ditur se që nga data 26 nentor, Shqipërine e kanë goditur në total 1376 termete.

Një pjesë e tyre kanë qenë me magnitudë mbi 4 të shkallës rihter.

 

Vetem mengjesin e kesaj te hene, qendrat e sizmiologjise regjistruan 5 lekundje.

 

Ekspertët theksojnë se pasgoditjet janë normale, dhe se intensiteti i tyre do të jetë në rënie edhe në ditët në vijim.

 

Madje sipas tyre, ky fenomen ka ndikime poziotive pasi shkarkon energjine e tokes, duke sjelle gradualisht stabilizimin e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *