Biblioteka Kombëtare ka përkujtuar 100-vjetorin e Komisisë Letrare Shqipe. Punimet e para të albanologëve dhe gjuhëtarëve që hodhën themelet e Gjuhës Shqipe si gjuhë letrare, janë ekspozuar në hollin e Bibliotekës. E filluar si nismë në Shkodrën e vitit 1916, Komisia vijoi punën për dy vjet edhe në kryeqytet, për të hartuar atë që sot njihet si Ortografia e Gjuhës së Shkruar. Por, krahas ekspozitës, mendimet e Luigj Gurakuqit, Gjergj Fishtes, Hil Mosit dhe shumë intelektualëve të asaj kohe, Biblioteka Kombëtare ua ofron edhe në faqen e sajne internet. “Parime e rregulla mbi ortografinë e gjuhës së shkruar” është nga 1 shtatori një botim i lexueshëm dhe i shkarkueshëm falas për të gjithë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *