1 milion qytetarë kanë marrë vaksinën kundër koronavirusit në Shqipëri. Lajmin e dha kryeministri Edi Rama përmes një postimi në rrjetet sociale.

 

Personat e parë që u vaksinuan ishin punonjësit e personelit mjekësor, për të vijuar më pas me mësuesit, pedagogët, të moshuarit e azileve, të moshuarit plus 85.

 

Me kalimin e muajve grupmosha vijoi duke u ulur, duke arritur në kategorinë që jemi sot, në ato mbi 40. Aktualisht në vend, po përdoren katër lloje vaksinash, ku mund të përmendim Pfizer, AstraZeneca, Sinovac dhe Spuntnik V.

Leave a Reply

Your email address will not be published.