1 maji është shënuar me protesta ne shume qytete botërore. Manifestimi me i ashpër u mbajt ne Stamboll, aty ku pati edhe përleshje mes protestuesve dhe forcave te policisë, te cilët arrestuan dhjetëra tubues ne sheshin ‘Taksim’. Policia kishte marre masa ekstreme sigurie, duke angazhuar deri ne 30 mije agjente, por përsëri kjo nuk e ndali valën e protestave.

 

Nje marshim proteste u mbajt edhe ne Berlin, aty ku përsëri policia kishte marre masa shtese nga frika se edhe ne te kaluarën marshimet e 1 majit, duke u bere shpesh shkak për përleshje te dhunshme. Protesta për 1 majin janë zhvilluar edhe ne qytete te tjera te rëndësishme europiane, si ne Paris, qe përkon edhe me kulmin e fushatës per balotazhin e se dielës, si edhe ne Rome e qytete te tjera italiane.

 

Sindikatat anembanë botes kane ngritur zërin, duke protestuar per kushte me te mira pune dhe për paga me te larta per punonjësit e tyre.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *