Dy sulme me bombë në Pakistan kanë lënë dhjetëra persona të vrarë dhe disa të tjerë të plagosur, duke përfshirë një kandidat parlamentar.

 

Sipas policisë dyshohet se sulmet kanë lidhje me procesin zgjedhor në këtë shtet., ku një sulmues vetëvrasës i është afruar një konvoji të fushatës zgjedhore në qytetin jugperëndimor Kueta, duke vrarë 10 persona dhe duke plagosur 30 të tjerë, duke përfshirë kandidatin, Siraj Raisani.

 

Më parqë, të paktën katër persona janë vrarë dhe më shumë se 30 të tjerë janë plagosur në një shpërthim me bombë që ka shënjestruar një tjetër kandidat.

 

Ndërkohë dyshohet se shpërthimi ka pasur si synim kandidatin, Akram Khan Durrani, i cili ka arritur t’i ikë sulmit. Deri më tani askush nuk e ka marrë përgjegjësinë e këtij sulmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *