Një përmbysje e partisë së Le Pen figuron në  sondazhet e para zyrtare në Francë, ku kryeson  partia Jean-Luc Mélenchon, partia e Emmanuel Macron e dyta dhe e treta Koalicioni Kombëtar i ekstremit të djathtë.

Me një shumicë relative, e majta mund të kthehet në pushtet në javët e ardhshme.

Pas këtyre rezultateve, Jean-Luc Mélenchon ka bërë një deklaratë të shkurtër, duke thënë se Fronti i Ri Popullor arrit një rezultat që askush nuk e besonte, për të gjithë kjo ishte e pamundur.

“Macron duhet të pranojë humbjen. Fronti Popullor Kombëtar do të zbatojë vetëm programin e tij”, ka thënë ndër të tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *