Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, është duke mbajtur një fjalim virtual në Kongresin amerikan.

 

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky hapi fjalimin e tij në Kongres duke lavdëruar trimërinë e popullit ukrainas dhe duke thënë se “fati” i vendit të tij po vendoset pikërisht tani në mes të pushtimit të Rusisë.

 

Ai tha se vendi i tij është “në luftën më të keqe që nga Lufta e Dytë Botërore”.

 

“Kam nderin t’ju përshëndes në emër të popullit ukrainas, popullit të guximshëm dhe liridashës, i cili për tetë vjet i reziston agresionit rus,” tha ai. “Ata që japin djemtë dhe vajzat e tyre më të mira për të ndaluar këtë pushtim rus në shkallë të gjerë”.
“Tani për tani, fati i vendit tonë është duke u vendosur. Fati i popullit tonë ku ukrainasit do të jenë të lirë, nëse ata do të jenë në gjendje të ruajnë demokracinë e tyre. Rusia ka sulmuar jo vetëm ne, jo vetëm tokën tonë, jo vetëm tonën. qyteteve, ajo kaloi në një ofensivë brutale kundër vlerave tona, vlerave themelore njerëzore”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *