Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen bën thirrje që shtetet të ndihmojnë afganët në nevojë.

 

Ajo tha se ndihma për vendet që do të mirëpresin afganë nuk do të mungojë.

 

“Unë iu kërkoj të gjitha vendeve që morën pjesë në misionin në Afganistan, evropian dhe joevropian, të ofrojnë kuota të mjaftueshme për zhvendosje dhe rrugë të sigurta, në mënyrë që të garantojmë strehim për ata që janë në nevojë. Ne jemi gati të ndihmojmë shtetet anëtare të BE-së që do të mirëpresin refugjatë.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *