Vlera e Twitter ka rënë me gati dy të tretat që kur Elon Musk bleu kompaninë në tetor 2022, sipas të dhënave nga një prej investitorëve të paktë të jashtëm të kompanisë.

Fidelity, një menaxher i aseteve që mbante një aksion të vogël në Twitter pasi Musk bleu biznesin për 44 miliardë dollarë, tha në një dosje të korporatës se aksionet e tij tani kanë vlerë nën 6.6 milionë dollarë.

Kjo do ta vendoste vlerën totale të kompanisë, tashmë të quajtur zyrtarisht X Holdings Corp, në vetëm 14.75 miliardë dollarë.

 

Vihet re se Fidelity zotëron një aksion prej 386 milionë dollarësh në SpaceX dhe 849 milionë dollarë të tjerë në Tesla, të dyja kompani në pronësi të Elon Musk, raportojnë mediat ndërkombëtare.

 

Disa nga stafi i Twitter-it, ndërsa ishte i listuar në bursë, kishin opsione aksionesh. Pikërisht ato të drejta që Musk kishte ofruar t’i vlerësonte në rreth 20 miliardë dollarë në mars, sipas Wall Street Journal, një pranim se vlera e kompanisë ishte përgjysmuar.

Pasi Elon Musk mori përsipër kompaninë, një valë masive shkarkimesh dhe dorëheqjesh reduktoi stafin në mbarë botën me më shumë se 70%. Megjithatë, ulja e kostove të Musk është lënë në hije nga goditja e të ardhurave nga administrata e ardhshme.

 

Musk njoftoi në maj se do të tërhiqej si CEO dhe se Linda Giaccarino , një ish-ekzekutive e NBC, do të merrte drejtimin. Ai do të mbetet president.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *