Trenat e mundësuar nga hidrogjeni mund të jenë një realitet në Mbretërinë e Bashkuar nga duke filluar nga viti 2020.

 

Sipas Sekretarit të Transportit, Chris Grayling trenat me hidrogjen janë parë si një alternativë më e pastër dhe më e çmuar se trenat me naftë, pasi ata shkarkojnë ujë të pastër dhe nuk ndotin mjedisin.

 

Ndërkohë në Gjermani, BBC raporton se trenat e hidrogjenit tashmë janë duke u zhvilluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *