Në kuadër të ditëve europiane të trashëgimisë janë mirëpritur miqtë tanë nga Prizreni për të ekspozuar në Korçë disa prej objekteve më përfaqësuese të trashëgimisë kulturore të Prizrenit në zemër të Pazarit të Korçës, shëmbull i rijetëzimit dhe restaurimit të trashëgimisë kulturore.

 

Ky aktivitet u inspirua nga kalendari i përbashkët kulturor Shqipëri-Kosovë më qëllim pezantimin e vlerave dhe sfidave të përbashkëta pasi dy qytetet tona i kanë dhënë kombit shqiptar data shume të rëndësishme historike, simbole të atdhedashurisë dhe qytetarisë dhe bashkëjetesës fetare.

 

Kjo ekspozitë do të jetë nje ftesë për të njohur më tepër Peizrenin dhe trashëgiminë e tij kulturore dhe historike.

 

Bashkëpunimi kulturor mes dy qyteteve pritet të vazhdojë edhe më tej pasi organizatorët premtojnë se nuk do të jetë I vetmi në shkëmbim e përcjellje të vlerave të trashëgimisë.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *