Një tornado goditi rëndë plazhin e Nea Moudania në Halkidiki në Greqi që ishte plot me pushues.

Era shkuli cadrat dhe shkaktoi dëme të konsiderueshme në lokalet e plazhit.

Sipas “makthes.gr”, duke iu referuar fjalëve të Kryetarit të Bashkisë Nea Propontid, Emmanuel Karras, një grua italiane 25-vjeçare pësoi një dëmtim në kokë dhe u dërgua në Qendrën Mjekësore Mudanya për ndihmën e parë. Një 50-vjeçar gjithashtu u plagos dhe u dërgua në një institucion mjekësor, gjithashtu i plagosur lehtë.

 

Një nga pushuesit tha:

Në mëngjes deti ishte shumë i qetë. Mbërrita rreth orës 11. Pas pak moti filloi të përkeqësohej. Mblodha gjërat e mia dhe një tornado më goditi në Zouzounia (shesh lojërash dhe bar plazhi për familje me fëmijë). Cadrat dhe karriget fluturuan, njerëzit vrapuan, foshnjat bërtisnin, por për fat të mirë kjo nuk zgjati shumë. Vertet u tmerrova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *