Thumanës dita-ditës po i shtohen ndërtimet e pallateve, njësite individuale dhe shkollat për rijetëzimin e saj, pas shkatërrimit që solli tërmeti i 26 nëntorit.

 

Gjatë inspektimeve te rradhes në këtë zonë, kryeminuistri e cilësoi punën si model zhvillimi, që  po merr forme, ndërkohë që shtoi se duhet pare me vemendje se si të integrohen njesi te ndryshme sherbimi ne dobi te banoreve.

 

155 njësi individuale do të ndërtohen për t’u rikthyer familjet, shtëpitë e të cilave u klasifikuan si të pabanueshme.

 

Ndërsa për 14 pallate ka nisur puna për hapjen e themeleve, 13 prej të cilëve do të financohen ga buxheti i shtetit ndërsa një tjetër nga donatorët.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *