Një tërmet i fuqishëm në jugperëndim të Kinës la së paku 12 njerëz të vrarë dhe mbi 130 të plagosur.

Tërmeti goditi qytetit Jibin, në provincën Sihuan ndwrsa nw total u regjistruan 5 lekundje tw forta.

Mbi 4,000 njerëz u evakuuan nga shtëpitë e dëmtuara.

Provinca Sihuan wshtw zonw me aktivitet tw lartw sizmik.

Në vitin 2008, një tërmet prej 7.9 ballësh atje ka lënë 87,000 njerëz të vdekur ose të zhdukur./R.E.L

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *