Mesditën e kësaj të mërkure u përhap me shpejtësi lajmi se Këshilli I Europës kishte vendosur të mos sillte delegacion me vëzhgues për zgjedhjet e 30 qershorit për shkak të paqartësisë së mbulon këtë process dhe rrezikut për incidente në disa zona.

Kongresi i Autoriteteve vendore dhe rajonale, structure pranë Këshillit të Europës që monitoron zgjedhjet ne vende te ndryshme të Europës.

Por ky Kongres në fakt është struktura më e rëndësishme e këtij institucioni për monitorimin e zgjedhjeve në Europë, pasi këtë funksion e ka Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Europës.

Kjo shpjegon edhe arsyen se përse ne faqen zyrtare te KiE-së, nuk ka njoftim lidhur me tërheqjen e delegacionit të vëzhguesve për zgjedhjet e 30 qershorit në Shqipëri ndonese nga zyra e shtypit e KiE, pranohet per Vizion Plus se ky vendim eshte marre nga nje strukture e atashuar ne Keshillin e Europes dhe shume shpejt do te konfirmohet nepermjet nje konference per shtyp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *