Kroatja Kristina Ferko, e cila akuzohet për tentativë vrasje ndaj ish-të dashurit të saj, Denis Matijaçiq, ka dalë sot para gjykatës.

Ajo deklaroi se nuk ndihet aspak fajtore.

Ferko bleu antifriz në stacionin e benzinës, duke e ditur se përmbante etilen glikol toksik dhe e futi në një shishe me ujë mineral që përmban lëng dhe ia dha lëngun Matijashiqit për të pirë.

Sipas aktakuzës, i dëmtuari e piu pa dyshuar se pija përmbante një substancë helmuese, dhe gjatë natës ai u sëmur. Por, falë trajtimit në kohë dhe intensive, ai arriti të shpëtonte.

Kimistja ligjore Marina Nestiq dhe ekspertja mjeko -ligjore Vedrana Petroveçki konfirmuan pohimet në aktakuzë, se metabolitët konfirmojnë probabilitetin e pranisë së etilen glikolit dhe se pacienti me siguri do të vdiste nëse do të mungonte trajtimi intensiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *