Shqiptaret te cilet vijne nga Greqia nepermjet Pikës se kalimit Kufitar te Kapshticës dhe kanë kaluar afatin 90-ditor te qendrimit te përkohshëm te zones Schengen, jane gjobitur me 600 euro nga pala greke.

Pjesa me e madhe e tyre kane qene ne Greqi per punesim sezonal apo arsye shendetesore, ndersa shkelja e qendrimit 90 ditor per ta ka qene e detyruar per shkak te situates se krijuar nga Covid.19

Sipas emigrantëve shqipëtarë pala greke nuk ka marrë parasysh qëndrimin e detyruar të tyre për shkak të COVID-19.

Nga ana tjeter burime bëjnë të ditur se asnjë shtetas shqipetar të cilin e ka bllokuar pandemia aty dhe qe ka hyrë në tokën greke në fillim të Marsit,nuk janë gjobitur.

Ndërsa të gjithë personat e tjerë që kanë hyrë muaj më parë dhe që kanë patur mundësi të këthehen por nk janë këthyer duke shkelur të gjithë afatet do të gjobiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *