Prindërit e dinë mirë punën e tyre: Vendosin maskën e oksigjenit për t’u furnizuar mirë para se të nisin të ndihmojnë fëmijët.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për të këtë periudhë të pandemisë, kur ka dalë shumë në dukje edhe pabarazia racore.

Kujdesi për veten është gjithmonë i nevojshëm, jo opsional, për t’u kujdesur për “bateritë” e dikujt tjetër dhe për të përmbushur përgjegjësitë.

Sipas ekspertëve, nëse e lini stresin kronik të zërë vend, atëherë rrezikoni të “digjeni”. Më pas gjërat përkeqësohen dhe ju të irritoheni shumë shpejt.

Për këtë arsye, që të përkujdeseni edhe më mirë për fëmijët tuaj, duhet më parë të bëni disa gjëra për veten.

Hapat kryesorë janë:

-Shpalosni fajin;

-Trajtoni më mirë trupin tuaj;

-Kontrolloni shëndetin tuaj mendor;

-Lejojini vetes momente gëzimi;

-Ruani marrëdhëniet tuaja;

-Kërkoni ndihmën që ju nevojitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *