Subscribe

Në Varna të Bullgarisë zhvillohet takimi mes kryeministrave të Bullgarisë, Greqisë dhe Rumanisë, ndërsa merr pjese edhe presidentit serb.

 

Në këtë samit i cili zhvillohet për herë të pestë, liderët e katër vendeve do të diskutojnë për bashkëpunimin politik dhe ekonomik, për zhvillimet në rajon, dhe perspektivën e vendeve të Ballkanit Perëndimor për t’u anëtarësuar në Bashkimin Europian.

 

 

Në samit i ftuar nderi është edhe kryeministri i izraelit Benjamin Netanjahu. Pjese e bisedimeve do te jete edhe zbatimi i Marrëveshjes së Prespës mes Greqisë dhe Maqedonisë për emrin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *