Një stuhi tropikale ka shkaktuar përmbytje të rënda në Meksikën veriore.

Rreth 40 persona ishin evakuuar, raportuan mediat lokale, duke shtuar se mbi 100 banorë të tjerë të bllokuar po prisnin të shpëtoheshin.

Presidenti i Meksikës ka shprehur ngushëllimet e tij për familjet dhe ka premtuar se qeveria do të mobilizojë të gjitha burimet për të ndihmuar të prekurit dhe për të rindërtuar zonat e prekura.

Ndihma ndërkombëtare po bëhet gjithnjë e më e nevojshme, duke përfshirë ekipet e ndihmës humanitare dhe burime për emergjenca nga organizata të ndryshme të ndihmës. Situata pritet të vazhdojë të përkeqësohet me rritjen e niveleve të ujit dhe rrezikun e mëtejshëm nga reshjet e pritshme.

Qytetarët janë thirrur të jenë të kujdesshëm dhe të ndjekin udhëzimet zyrtare për të minimizuar rrezikun dhe për të mbrojtur jetën e tyre dhe të të dashurve të tyre. /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *