Prokuroria e Posaçme ka përfunduar hetimet dhe ka dërguar për ish-gjyqtaren e Krujës, Enkelejda Hoxha dhe 7 personat e tjerë të akuzuar për korrupsion.

Pjese e dosjes janë avokati Aldo Tabaku, sekretarja e gjykatës Manuela Mallkuçi dhe 5 persona të tjerë.

Avokati Tabaku përmes shumave të parave së bashku me gjyqtaren Hoxha bënin të mundur lirimin e të burgosurve. Ndërsa sekretarja Mallkuci ndërhynte te shorti, me qëllim që kjo çështje të përfundonte në duart e Hoxhës.

Emri i Enkelejda Hoxha lidhet me lirimin e shumë të dënuarve me burg përjetë, mes tyre edhe Endrit Dokles, Genc Tafilit dhe Hekuran Billes, ky i fundit vrarë disa muaj më parë në Tiranë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *