Nënkryetari i Partisë Demokratike, edmond Spaho nga Real Story është shprehu se për zgjidhjen e krizës ato janë të gatshëm për një qeveri të majtë.

 

“Jemi të gatshëm që të pranojmë dhe një qeveri të majtë por pa Edi Ramën kryeministër, që të përgatisë zgjedhjet të lira dhe kushdo që fiton, të qeverisë vendin.”

 

Ndërkohë në fjalën e tij Vangjel Dule ka theksuar se kompromisi bëhet pa praninë e Edi Ramës. 

 

Nuk është vetëm Rama ilegjitim, por e gjithë kjo mazhorancë është e tillë. Rrjedhimisht  parlamenti, kryeministri është ilegjitim. Opozita normalisht nuk pranojmë Edi Ramën si kryeministër që do të çojë vendin në zgjidhje. Rama është strumbullari i ndërthurjes së politikës me krimin. Shqipëria ka nevojë për “pranverë evropiane”.”

 

Ndër të tjera në fjalën e tij në Real Story kreu i PBDNJ është shprehur se kur kërkojnë që Edi Rama të mos jetë kryeministrër, nuk do te thotë që ne nuk dialogojnë nëse PS vendos qe ai te jete kryetar i partise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *