Ditën e djeshme në qarkun e Beratit ka pasur tre vatra aktive zjarri.

 

Sipas raportimeve nga autoritetet, bëhet me dije se ato janë fikur nga forcat zjarrëfikëse, ndërsa sot në këtë qark nuk ka asnjë vatër aktive.

 

Infromojmë mbi situatën e zjarreve në Qarkun Berat. Ditën e djeshme date 09.08.2022, në 2  bashkitë e Qarkut Berat, Poliçan dhe Berat janë raportouar për 3 raste zjarri.

 

Konkretisht : Zjarr në pyll pishe, duksh, shkoze dhe  shkurre ne fshatin Plashnik i Madh , NjA Terpan, Bashkia Polican, ku per fikjen e kesaj vatre zjarri kane marrje pjesdhe dhe forcat e ushtrise se Repartit nr.1030 Poshnje; Zjarr në ullishte ne fshatin Dyshnik , NjA Otllak, Bashkia Berat; Zjarr në shkurre e peme frutore ne fshatin Mbredhtan, NjA Sinje, Bashkia Berat. Te trego keto vatra zjarri rezultojne te fikura nga dita e djeshme. Per situaten e dites se sotme date 10.08.2022, nga informacioni i marre nga te 5 bashkite e Qarkut Berat, nuk raportohet per situata zjarri. Lidhur me furnizimin me uje dhe energji elektrike per popullaten, ka qene i rregullt dhe i panderprere. Mbetemi ne kontakt per vijimesine”, thuhet në njoftim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *